Klicka här för att komma till facebook-sidan!
Klicka här för att komma till facebook-sidan!

Dendrologiska utskottet startades upp samma år som Alnarps studentkår, alltså 1997. Erik Bäckstedt är utskottets ordförande, och vi tog oss en liten intervju med honom för att lära känna utskottet bättre;

Vad betyder dendrologi?

– Dendrologi betyder läran om träd vilket är rätt passande då vi egentligen endast fokuserar på vedartat material.

Vad gör Dendrologiska Utskottet?

– Vi fokuserar främst på praktiska aktiviteter som kurser och utflykter, för att de flesta är rätt trötta på teorin i skolan och behöver lite omväxling. Vi har även teoretiska moment som föreläsningar och vandringar, fast i mindre skala.

Vem kan vara med?

– Alla* kan vara med i DU, vi arrangerar vandringar som vi även bjuder in folk till som inte studerar på SLU. Vi tänker att ju fler som vi når ut till desto vidare når vårt budskap ut.

Exempel på aktiviteter under året?

– Just nu ligger fokus på föröknings- och förädlingsmetoder som sticklingsförökning, ympning, okulering och chip-budding. Vi skulle gärna samarbeta med andra föreningar utanför skolan, men det är svårt att få det att fungera.

 Några stora planer framöver?

– Vi kommer testköra en sticklingskurs i maj så vi får se hur det går men vi tror att det finns ett stort intresse för det.

DU är även ett socialt utskott. Våra möten är väldigt lättsamma och informella. DU är mötesplatsen för alla som inte lämnar sitt växtintresse på hyllan när skoldagen är slut. Här får man en chans att umgås med studenter från alla årskurser och program. Dra nytta av att somliga redan läst kursen du går nu och fråga om tips och råd!

DU3
Utgrävning på Linders plantskola har blivit ett välkommet återkommande inslag på vårkanten!

DU1

11080617_952114844864135_436069688374998565_o
Årets Dendromästare med sin vinst WWF Årets Pandabok 2015, grattis!
Okuleringskurs med många intresserade deltagare!
Okuleringskurs med många intresserade deltagare!

Ordförande är alltså Erik Bäckstedt, och det är honom du ska vända dig till om du vill veta mer om DU. Du kan även maila utskottet; du_ask@stud.slu.se
. Kika även in på DU:s Facebooksida: http://www.facebook.com/dendrologiska.utskottet

* Dendrologiska utskottet är ett utskott till Alnarps studentkår, det behövs alltså medlemsskap i kåren för att delta på aktiviteter.

Relaterade artiklar