INFORMATION OM BOENDE

Som antagen till SLU i Alnarp finns det flera olika alternativ till ditt boende. Alnarp ligger på cykelavstånd till Lomma, Åkarp, Hjärup och Burlöv/Arlöv. Det går även bra att cykla från Malmö eller Lund, cykellederna är goda även om motvinden är ett ständigt gissel. Om du inte vill cykla finns det bra kollektivtrafikförbindelser från både Lund och Malmö med Skånetrafiken. Du kan läsa mer om hur du hittar till Alnarp här: Hitta i/till Alnarp

Nedan följer information och länkar till studentbostäder som förmedlas genom SLU, samt tips på andra ställen att leta boenden.


STUDENTBOSTÄDER PÅ CAMPUS

Det finns studentbostäder på campus, du kan läsa om dessa samt fylla i en intresseanmälan här. Anmälan öppnar i regel den 1/8 varje år och ju tidigare man anmäler sig, desto större är chansen att man får ett boende på campus. Karl Vessman är är studentbostadshandläggare i Alnarp och kontaktas på housing@slu.se eller 0761 14 61 84

Bostadsförmedlingen Hyra Bostad har ett brett utbud av hyreslägenheter i Skåne. De listar alla privata hyresvärdar som hyr ut lägenheter i Lomma samt flera andrahandsannonser och ser gärna att fler får kännedom om möjligheten att söka bostad via dem. Detta är en gratis förmedlingssida och ni hittar dem här: www.hyrabostad.se/lomma/.

I närbelägna Lomma finns den så kallande Lommaborgen som ägs av stiftelsen Alnarps Studentbostäder. På Lommaborgen hyrs rum och lägenheter ut till studenter vid SLU Alnarp. Notera att alla nya sökande år 2024 kommer att behöva visa upp kårmedlemskap för att få söka och bo på Lommaborgen. Kvitto på ditt köp skickas med i din ansökan.  Besök www.lommaborgen.se för att läsa mer om boendet och för att ställa dig i kö.

Ytterligare ett korridorsboende för alnarpsstudenter finns i Lomma. Bostäderna hör till företaget Brohuspark AB. För att höra om tillgänglighet kontakta robert@brohuset.com .

 

BOENDE I LUND OCH MALMÖ SAMT ÖVRIGA NÄROMRÅDET

Den allmänna bostadskön i Skåne heter Boplats Syd. För en årlig summa står man i kö och samlar poäng per dag. De flesta fastighetsägare är idag anslutna till Boplats Syd.  Det finns särskilda studentbostäder och ungdomslägenheter som går snabbare att få än övriga lägenheter. Det är ändå rekommenderat att ställa sig i kö så fort som möjligt då det tar tid att få ett boende.

Ett tips för att hitta lägenhet fortare är att kolla in annonser för andrahandslägenheter och inneboende på Blocket.

Fler sidor att söka bostad på;

Bostadsportal.se
Bopoolen.nu
Burlövsbostäder
Hyresbostad.se
Malmö Studenthus
Studentlya.nu

För ännu fler tips på bostadslänkar besök gärna hemsidan för Lunds universitet.

Lycka till med ditt bostadsletande!