Alnarps Studentkårs utskott

Småttingkommittén

 

Ett utskott i kåren som ansvarar för småttingveckan. Håll utkik efter oss på Alnarp under första veckan, numera i braxer i olika programfärger. Nedan ser du vilka poster som går att söka i småttingkommittén:

 

Generalerna

Generalerna är tre stycken och har ett huvudansvar för Småttingkommittén där vi samordnar, planerar och ser till att Småttingveckan flyter på som den ska! Dessa tre poster har mest förarbete i kommittén och är lite ”allvetarna” under Småttingveckorna.

 

Kassör

Kassören ansvar för att ekonomin rullar på och dokumenterar allt ekonomiskt. Sponsorer och inköp är också något kassören ansvarar för att vi får in!

 

Aktivitetsorganisatör

Aktivitetsorganisatörens uppgift är att planera, organisera upp och utföra aktiviteterna med stor hjälp av huvudfaddrar och faddrar!

 

Social Sektreterare

Den Sociala Sekreteraren ser till att all information under Småttingveckan når ut till alla medverkande i form av inlägg, event och mejl! Samt ansvara för planeringen och räkningen av poängjakten samt se till att där finns lunchföreläsningar under Småttingveckan!

 

Kökschef

 

Kökschefens jobb är att se till så att alla blir mätta och glada. Köksteamen som består av Kökschefen och ett gäng faddrar gör luncher till lunchföreläsningar under Småttingveckan och mellanmål under aktiviteterna!

 

 

Dina första veckor på Alnarp ska vi tillsammans se till att du aldrig glömmer, det blir en vecka full av lekar, aktiviteter och växter!

För frågor kan du kontakta smgen_ask@stud.slu.se

 

Odlingsutskottet

 

Detta utskott verkar för att främja odlingsrelaterad aktivitet vid SLU Alnarp. Vi har en egen odlingslott på universitetetsområdet där vi varje år odlar fram grödor som tomater, pumpa, potatis och chili. 

Besök vår facebooksida eller kolla in kårens kalender här på ASKs hemsida för att se våra kommande träffar.

Uniformsutskottet

Utskottet som sköter all märkestillverkning, försäljning och beställning av programfärgade BRAXOR! Poster som finns att söka är:

Uniformsmästare/mästarinna

Det är två som sitter på denna post och tillsammans ansvara för beställning och försäljning / utdelning av braxer och annan merch som nu önskas att skapa. De hjälper även andra utskott med inköp av utstyrsel i form av till exempel kläder.

Märkesgeneral

Märkesgeneralen ansvarar för allt ritande och beställande av alla märken till sittningar, event, utskott osv. Samt försäljning och utdelning av märkena.

Alnarps festkommitte (AFK)

Det är vi som anordnar lounger, pub-klubbar (här på Alnarp mer känt som pabbar) och fester. Besök kårkalendern eller vår facebooksida för att se kommande event och andra uppdateringar. Fester som hålls under året är bland annat Småttingmiddagen, Glitterfesten, Gemensamhetsfesten och Kräftskivan. Vi har även ett aktivt och gediget samarbete med Lantmästarkårens festkommitté, vilket bidrar till en social mötesplats för alla Alnarps studenter.

AFK består av cirka 8-12 kårmedlemmar. Posterna som finns att söka är Klubbmästare, Vice Klubbmästare, Köksmästare, Finansmästare, Musikgeneral, Transportgeneral och Propagandageneral. Att vara med i festkommittén innebär ett ansvar för skolans anordnade fester, och dessa poster tillsätts vid ASKs storkårmöten.

 

Som aktiv i AFK jobbar du i baren, lagar mat till loungerna, serverar på fester, dekorerar, spelar musik eller något annat som rör våra fester och pubar. Det är dessutom ett ypperligt tillfälle att träffa andra studenter från andra program och årskurser, och som tack ordnas det tackmiddagar och möjligheter att gå på gratis fester, men annars görs allt ideellt och för att ha kul! Vi är alltid i behov av fler aktiva och blir glada så fort någon ny vill vara en del av oss – så tvivla inte att höra av dig om du vill vara med.

 

Alnarpskören

 

Kören som tar ton vid kåraktiviteterna och sjunger in sommaren vid universitetets årliga avslutning. Ingen tidigare körerfarenhet krävs för att vara med utan alla som vill sjunga är varmt välkomna. 

 

Ta en titt i kårkalendern eller på vår facebooksida för att se när vår nästa körträff är.

Tisdagsfiket

Vi är ett utskott i Alnarps studentkår som provar nya och gamla recept tillsammans i kårhusets kök, och säljer sedan de vi bakat i vårt egna studentcafé! Varje tisdag i kårhuset säljer vi fika för en billig peng för kårmedlemmar mellan 12.15-13:15

Alla är varmt välkomna att baka med oss eller hjälpa till på annat sätt. Kolla i kårkalendern eller på vår facebooksida för att se när nästa fika hålls.

 

Alnarpsbandet

 

Alnarpsbandet spelar musik på kårens aktiviteter och fester. Kolla in Facebook grupp eller kårkalendern för att se nästa gång träffar är och när nästa spelning är.

 

Idrottsföreningen i Alnarp

 

Idrottsföreningen i Alnarp ser till att studenterna ska få röra på sig! Vi spelar bl.a. innebandy och fotboll tillsammans. Kolla förbi kårkalendern eller vår facebooksida för att hitta info om vårt nästa event.

 

Miljöutskottet

 

Miljöutskottet intresserar sig för miljöfrågor och bjuder bl.a. in till föreläsningar och filmvisningar i ämnet. På deras facebooksida kan du hitta mer info om dem. Utskottet saknar för tillfället ordförande och är inaktivt.

 

Traditionsutskottet (TradU)

 

Detta utskott håller kårens traditioner vid liv. Vad gör vi i ASK med en spettekaka egentligen och hur blir man en Asket? Detta och mycket mer får man reda på under året inom kåren.

 

Vid frågor kan du kontakta tradu_ask@stud.slu.se

 

Krokiutskottet

 

Här är gruppen för oss som vill gå på kroki på Alnarp. Aktiviteten är till för Alnarps studenter. Kolla förbi kårkalendern eller vår facebooksida för att se när nästa krokiträff i Alnarp hålls.

 

Filmutskottet

 

Alla filmälskare är varmt välkomna till filmutskottet! Vi ser på film och äter popcorn. Hitta vår nästa filmvisning i kårkalendern eller på vår facebooksida

 

Alnarpsspexet

 

Vårt mål och syfte är att underhålla alla medlemmar i kåren samtidigt som vi har det väldigt roligt själva! Se kommande aktiviteter och träffar i kårkalendern eller på vår facebooksida.

 

Internationella kommittén (IC) 

 

Vi tar hand om alla utbytesstudenter vid SLU Alnarp och ordnar middagar och bastukvällar där alla studenter vid universitetet kan mötas. Ta en titt i kårkalendern eller facebooksidan (SLU Alnarp- International committee) för att se när vårt nästa event hålls.

 

Hantverksutskottet

 

Hantverksutskottet är ett utskott som kommer hålla i aktiviteter där man kan lära sig sticka, jobba med lera med mera. Kolla i kårkalendern eller facebooksidan (Hantverksutskottet ASK) för att se när deras första event går av stapeln!

Dendrologiska utskottet

 

Vid SLU Alnarp pluggar vi mycket träd och i dendrologiska utskottet (DU) pluggar vi ännu mera träd. Vi förkovrar oss och håller i föreläsningar och trädvandringar för att bli ännu bättre på träd, högresta som små och knotiga. Hitta våra kommande aktiviteter i kårkalendern eller kolla förbi vår facebooksida.

 

Fotoklubben

 

För dig som älskar allt som har med fotografering att göra. Klubben saknar ordförande och är för tillfället inaktivt. Posten som ordförande i fotoklubben går att sökas på nästa storkårmöte. Passa på att starta upp detta utskott igen och dra med dig några klasskamrater! 

Friluftsutskottet

Friluftsutskottet (FU) strävar efter att anordna sociala och äventyrliga aktiviteter för Alnarps studentkår. Vi håller bland annat i vandringar längs Skåneleden, inomhusklättring och i grilldagar vid stranden. 

Kolla in kårkalendern eller vår facebooksida för att se vilka utflykter som är på gång.

 

(Friluftsutskottet har inte varit aktivt under 2023 men posten finns att söka)

 

ASKs befattningar utanför utskotten

Fanbärare
Kårfotograf
Sånganförare
Bostadsgeneral
P6-samordnare
Studentrepresentant i Lärarförslagsnämnden
Ceremonimästare
Rådgivare till ASKs styrelse
Valberedare