Kära Småtting,

Under hösten kommer du alltså att ta det stora klivet i livet och påbörja en utbildning vid SLU i Alnarp och vi vill här hälsa ett stort grattis till antagningen. Vi ser så fram emot att få välkomna dig till vårt underbara campus! Oavsett om det är trädgårdsingenjör design/odling, landskapsingenjör, landskapsarkitekt  eller Forest and Landscape programmet du ska börja på så har du något gemensamt med alla de nya studenterna på dessa utbildningar – och det är att ni alla välkomnas av Alnarps studentkår (ASK) under Småttingveckan! Småttingkommittén är ett utskott till ASK och de tillsammans med alla faddrar från programmen kommer att göra sitt yttersta för att du ska få en så härlig start på studietiden som möjligt.

Alnarpcampuset är en del av SLU:s helhet. Med det sagt så bör nämnas några saker som gör just vårt campus unikt. Alnarp har ungefär 2000 universitetsstudenter (motsvarande 1200 helårsstudenter) på de olika grundutbildningarna och masterkurserna. Här bedrivs ledande forskning vilket tillsammans med de unika programmen bidrar till en enorm kunskapsbank. Campusmiljön är svår att klaga på med en av Sveriges artrikaste parker som inbjuder till sköna promenader, och så såklart ett slott på det. Det är en ganska fin plats att studera på helt enkelt.

ASK, Alnarps studentkår, har varit studenternas röst sedan 1997. Vår främsta uppgift är att studiebevaka genom programråden som finns för varje utbildning.  De många och varierade utskotten står för de flesta sociala händelser och aktiviteter på Alnarp och ger studentlivet det där lilla extra. Dem kan ni bekanta er närmare med på hemsidan samt under Hälsningsgillet i början av terminen.

Stort grattis ännu en gång och varmt välkommen, vi ser fram emot att se dig på campus!

 

Alnarps Studentkår genom styrelsen