6 månaders praktik vid LRF:s Brysselkontor

Många näringspolitiska beslut som rör de gröna näringarna fattas på EU-nivå. LRF har haft kontor i Bryssel sedan 1989 och idag jobbar 3 personer på kontoret. Brysselkontorets främsta uppgift är att arbeta med de gröna näringarnas politiska förutsättningar på EU-nivå. Den uttalade målsättningen är att politik och regelverk utformas så att möjligheterna till lönsamhet och konkurrenskraft hos våra medlemmars företag ökar. Prioriterade frågor på EU-nivå är bland annat CAP, handelspolitik, djurskydd, djurhälsa, energi, skog, frukt- och grönt, konkurrenskraftsfrågor och förenklingsfrågor.

LRF söker en praktikant för 6 månader till Brysselkontoret med start i januari 2015. Vi söker dig som har intresse av att arbeta med frågor som är viktiga för Sveriges bönder i Bryssel. Som praktikant blir du under en period en del av vårt arbetslag vid Brysselkontoret. I uppdraget ingår bland annat bevakning av EU-parlamentet i relevanta frågor samt att ansvara för kontorets veckovisa nyhetsbrev Brysselnytt och LRF BrysselsTwitterkonto Det finns goda möjligheter att själv påverka innehållet i praktiktjänstgöringen utifrån bakgrund och intresse.

För att du ska få ut det mesta möjliga av din praktik hos oss i Bryssel tror vi att du har:

  • Relevant högskole- eller universitetsutbildning.
  • Intresse för de frågor som LRF arbetar för
  • Ett stort intresse för EU och dess politikområden med koppling till LRFs frågor God social kompetens, du bör vara utåtriktad och ha lätt för att ta kontakt med andra människor från olika kulturer och med olika bakgrund
  • Gärna bakgrund inom de gröna näringarna
  • God kommunikativ förmåga
  • Goda språkkunskaper, du ska kunna uttrycka dig väl i både skrift och tal på engelska.

Praktikanten kommer att vara anställd av LRF i Sverige och erhåller en praktikantlön.

Skicka ditt CV och ett ansökningsbrev där du beskriver varför du vill göra praktik hos LRF i Bryssel till kristin.larsen@lrf.se senast 15 december.

För mer information kontakta Ingrid Rydberg, ingrid.rydberg@lrf.se, +32 2 282 46 75

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en partipolitiskt obunden intresse- och företagarorganisation för människor och företag inom de gröna näringarna. LRFs drygt 172 000 medlemmar driver tillsammans 90 000 företag och de gröna näringarna står för drygt 4 procent av Sveriges BNP.

LRF ska medverka till utveckling av företag och företagare med jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö, så att de kan förverkliga sina ambitioner om tillväxt, lönsamhet och attraktionskraft.