På mötet ges du möjligheten att söka flera olika spännande poster inom ASK, utöver det kommer vi revidera stadgarna och såklart fixar Tisdagsfiket mumsig fika.
Det är ett tillfälle att få insyn i vår kår samt en möjlighet att föra fram dina åsikter och idéer. Alla är välkomna, men för att söka en post eller rösta måste du vara medlem i Alnarps Studentkår (glöm inte att ta med kårlegitimation till mötet).
När mötet är slut kommer det som vanligt att serveras kårsoppa i Kårhuset, denna gång av Hort-rådet. I kårhuset kommer det även ske ett kårdop av TradU, där engagerade i kåren ska få sina välförtjänta kårnamn.
Nedan följer de poster som är aktuella inför valet.
Anmälan till dessa sker senast torsdag 24 mars till Johanna Lindgren. Anmälan ska göras till mejl: jaln0004@stud.slu.se. Om inga anmälningar till en specifik post har kommit in till valberedningen finns en sista chans att söka posten direkt på marskårmötet. Mandat perioden för samtliga poster är ett år (om inget annat anges). Mandatperioden för ordinarie val inleds 1 Juli 2016, medans fyllnadsval tillsätts direkt.
Ordinarie val
Fanbärare

Att vara fanbärare för Alnarps studentkår är ett ärofyllt uppdrag, som innebär att man bär kårens standar vid högtidliga tillfällen som till exempel examensceremonin, doktorspromotion och professorsinstallationer.

Ordförande för Dendrologiska utskottet
Dendrologiska utskottet är något för dig som är en trädfantast. Utskottet ger dig en chans att bidra med fler praktiska moment och en djupare kunskap av träd än den som ges på SLU, som bland annat förökning och beskärning.
 
Ordförande för Filmklubben
Filmklubben är utskottet för dig som älskar film. Det spelar ingen roll om du fantast av popcornrullar, smal europeisk arthouse eller kusliga thrillers, här har du hittat hem.
 
Ordförande för Frilufsutskottet
Frisluftsutskottet strävar efter att anordna sociala och rekreativa aktiviteter med upplevelser för både kropp och sinne.
 
Ordförande för Miljöutskottet

Miljöutskottet är ett just nu vilande utskott. Den röda tråden i detta utskott är frågor som rör samhällets hållbarhet, välmående och andra miljöfrågor.

 
Ordförande för traditionsutskottet (TradU)
Traditionsutskottet är det utskott som ser till att ASK’s traditioner lever vidare. TradU finns med vid speciella tillfällen, bl.a. när småtting blir asket samt vid dop under storkårmötena.
 
Fyllnadsval
Styrelsen:

Vice ordförande
Som Vice ordförande har man ett huvudansvar för studiebevakningen och representerar studenterna i olika sammanhang. Ibland kan man också få hoppa in för ordförande när hen har förhinder och ibland fixar man inför examenshögtiden som också ligger på vices bord. (Till 31 december 2016)


Studiesocialt ansvarig (7:e ledamot)
ASKs Studiesocialt Ansvarige är studerande skyddsombud och hanterar alla studiesociala frågor. Utöver detta håller du även kontakt med ASKs olika utskott och får sitta med och utse Pedagogiska prisets vinnare.(Till 31 december 2016)
ASK:s festkommitté:
Klubbmästare/-inna
Klubbmästaren/innan ansvarar för Klubbmästeriet, vilket innefattar bland annat att hålla reda på övriga i klubbmästeriet och att leda möten. (Till 31 december 2016)
Programråd:
Programutskottsrepresentant
LING Programutskottsrepresentant i Landskapsingenjörsrådet (Till 31 december 2016)
Övriga val:
Ceremonimästare
Ceremonimästaren ordnar inför examensceremonin och höstbalen med allt som hör dit och samarbetar med vice ordförande för att tillställningar som dessa håller den nivå de bör.(Till 31 december 2016)
 
Bostadsgeneral

Bostadsgeneralen har kontakt med privata uthyrare för att kunna hjälpa elever som har svårt för att hitta något boende till sin studietid på Alnarp. Som bostadsgeneral kan man också svara på frågor om sådant som rör bostadsköerna på skolan eller funderingar kring boende i allmänhet. Bostadsgeneralen finns där för dig för att du ska hitta ett bra hem att bo i för att kunna​ lyckas bra med studierna.(Till 31 december 2016)

Alnarpskören
Alnarpskören är utskottet för dig som vill få utlopp för din sånglust. Vi träffas en gång i veckan och stämmer upp i sång. (Till 31 december 2016)

Krokiutskottet

Krokiutskottet är ett tecknarutskott som främst håller på med kroki. Kroki är själva roten till att kunna teckna, och en bra kunskap att kunna.​(Till 31 december 2016)


Hello all!
It’s time for a Union meeting!Date: 31 of Mars
Time: 17.00 (there will be Fika from 16.30)
Place: Myllan, AgricumThere will be elections, discussions and we will rewrite our bylaws (the meeting will be held in Swedish). It’s a perfect opportunity to gain insight in the union or make your voice heard. Everyone is welcome! In order to be eligible for a specific post you have to be a member in Alnarp’s Student Union (and don’t forget to bring your membership card to the meeting).As per usual there will be free coffee and fika!

After the meeting there will be ”union-soup” served by the Horticulture council in the Union house (Kårhuset).

The term of office for all posts are one year (unless otherwise stated). The term of office for general elections begins 1st of July 2016, whereas the term of office for by-elections begins immediately.

 If you would like further information or would like to apply for a post, you can send an email to: jaln0004@stud.slu.se

General elections:

Flagman/-woman
Chairman/-woman in the Dendrological committee
Chairman/-woman in the Film club committee
Chairman/-woman in the Outdoors committee

Chairman/-woman in the Environmental committee

 

Chairman/-woman in the Traditions committee

 

By-elections:

 

Vice-chairman/-woman in the Student Union Board (ASK) (until 31st of December 2016)

 

In charge of communications in the Student Union Board (ASK) (until 31st of December 2016)

 

Chairman/-woman in the International Committee (until 31st of December 2016)

 

Student representative in the Landscape engineers council (until 31st of December 2016)

 

Chairman/-woman in the Alnarp’s choir  (until 31st of December 2016)

 

Chairman/-woman in the Croqui committee (until 31st of December 2016)

 

Toastmaster (until 31st of December 2016)
In charge of accommodation (until 31st of December 2016)