Informationsmöte om Cornellstipendiet

Kära kårmedlem,

Vill du göra ett utbytesår och studera på ett av världens bästa universitet: Cornell University?

Cornellstipendiet delas gemensamt ut av Ultuna studentkår (ULS) och Alnarps studentkår (ASK) för studier vid Cornell University. Stipendiet täcker terminsavgifter och boende för ett läsår. Stipendiet har delats ut sedan 50-talet och är väldigt förmånligt. Cornell är ett av USA:s ledande universitet. Tillsammans med bland andra Harvard och Yale ingår Cornell i den prestigefyllda ”Ivy League”.

Cornell ligger i Ithaca, i delstaten New York, ca 4 timmar nordväst om staden New York. Skolan har ungefär 20 000 studenter, inklusive doktorander. Kursutbudet är enormt med kurser inom alla SLU:s ämnesområden. Cornell är världsledande inom flera områden och kurserna håller en mycket hög kvalitet.

För att få söka måste du läsa ett minst treårigt program, vara medlem i ULS eller ASK, ha avklarat minst 60 hp vid söktillfället samt ha minst 30 hp kvar att läsa när du kommer tillbaka från Cornell. Att ha varit kåraktiv är meriterande men absolut inget krav.

OBSERVERA! För att få söka måste du närvara på detta informationsmöte:

Datum: 21 oktober
Tid: 12.15
Plats: Zoom 

Join Zoom Meeting:
https://slu-se.zoom.us/j/64389854812 

Meeting ID: 643 8985 4812
Passcode: 730526 

Kan du inte närvara så kontakta Maria Hellström (kontaktinfo nedan) innan mötet. 


Tveka inte att söka vad som kan bli det mest givande året i ditt liv! 
Frågor? Kontakta förra årets Cornellstipendiat: 
Beatrice Tillgren, betn0001@stud.slu.se