INFORMATION OM BOENDE

Som antagen till SLU i Alnarp finns det flera olika alternativ till ditt boende. Alnarp ligger på cykelavstånd till Lomma, Åkarp, Hjärup och Burlöv/Arlöv. Det går även bra att cykla från Malmö eller Lund, detta tar lite längre tid men cykellederna är goda även om motvinden är ett ständigt gissel. Om du inte orkar cykla finns det bra kollektivtrafikförbindelser från både Lund och Malmö med Skånetrafiken. Du kan läsa mer om hur duhittar till ALnarp här: Hitta i/till Alnarp

 

Nedan följer information och länkar till studentbostäder som förmedlas genom SLU, samt tips på andra ställen att leta boenden.

 


STUDENTBOSTÄDER PÅ CAMPUS

Det finns studentbostäder på campus, du kan läsa om dessa samt fylla i en intresseanmälan här. Anmälan öppnar i regel den 15/4 varje år och ju tidigare man anmäler sig, desto större är chansen att man får ett boende på campus. Att vara vaken vid midnatt natten mellan den 14/4 och den 15/4 och skicka in sin ansökan då är säkrast. Christina Johansson är studentbostadshandläggare i Alnarp och kontaktas på housing@slu.se eller 040-415063.


STUDENTBOSTÄDER I LOMMA

Bostadsförmedlingen Hyra Bostad har ett brett utbud av hyreslägenheter i Skåne. De listar alla privata hyresvärdar som hyr ut lägenheter i Lomma samt flera andrahandsannonser och ser gärna att fler får kännedom om möjligheten att söka bostad via dem. Detta är en gratis förmedlingssida och ni hittar dem här: www.hyrabostad.se/lomma/.

I närbelägna Lomma finns den så kallande Lommaborgen som ägs av stiftelsen Alnarps Studentbostäder. På Lommaborgen hyrs rum och lägenheter ut till studenter vid SLU Alnarp. Besök www.lommaborgen.se för att läsa mer om boendet och för att ställa dig i kö.

Ytterligare ett korridorsboende för alnarpsstudenter finns i Lomma. Bostäderna hör till företaget Brohuspark AB. För att höra om tillgänglighet kontakta robert@brohuset.com .

 

BOENDE I LUND OCH MALMÖ SAMT ÖVRIGA NÄROMRÅDET

Den allmänna bostadskön i Skåne heter Boplats Syd. För en årlig summa står man i kö och samlar poäng per dag. De flesta fastighetsägare är idag anslutna till Boplats Syd.  Det finns särskilda studentbostäder och ungdomslägenheter som går snabbare att få än övriga lägenheter. Det är ändå rekommenderat att ställa sig i kö så fort som möjligt då det tar tid att få ett boende.

Ett tips för att hitta lägenhet fortare är att kolla in annonser för andra-handslägenheter och inneboende på Blocket.

Fler sidor att söka bostad på;
Bopoolen.nu
Burlövsbostäder
Hyresbostad.se
Malmö Studenthus
Studentlya.nu

 

För ännu fler tips på bostadslänkar besök gärna Lunds universitet.

Lycka till med ditt bostadsletande!


PRIVATA UTHYRARE

Vi har fått information om ett gästhus som hyrs ut, klicka här för mer information.

————————–

Två rum med kök o badrum ca 50 m2 uthyres på landet
Två rum med kök o badrum ca 50 m2 uthyres på landet. Gården ligger utkanten av Löddeköpinge. 18km till Alnarp 3 km till center syd och 17 km till lund central. Kommunikation så är bil lämpligt annars finns det buss station på centercyd (3km). Rummen är i källare med fönster i alla rum. Rummen är möblerade, gemensam tvättstuga. Tillgång till trädgård. El, värme, internet,tv möbler ingår, tillgång till bastu. Husdjur kan diskuteras.

Telefon: 0708-161057
Mail: norrehem@glocalnet.net

————————–

Stort rum ca 16 m2 uthyres i Lomma
Ett stort ljust rum på lugnt läge i Lomma som hyrs ut till alnarpsstudent. Rummet är ca 16 m2 möblerat med allt som behövs och hyran är 4100:-. Hyresfritt under sommaren. Kök och badrum delas. Finns även en toalett till på nedanvåningen. Tillgång till separat tvättstuga som ingår i hyran likaså värme, vatten och el.
Närhet till affärer, gym, simhall, bibliotek, bussar, hav och strand och självklart till Alnarp. Tar ca 3 min med cykel el. så promenerar man, tar buss el. kör bil.
Telefon: 0709-576495
————————–

Rum i villa ca 12 m2 uthyres i Åkarp

Ett rum i en villa i Åkarp uthyres för 3200 kr/månad. Lägre hyra om du kan hjälpa till med städning och trädgård. Rummet är möblerat och du har tillgång till kök och allmänna utrymmen. Det finns wifi.

Cykelavstånd till SLU. Till regionbuss är det ca 5 min och till tåg ca 15 min gångavstånd.

Telefon: 0761606175
Mail: katarina.albinsdotter@yahoo.se

————————–

Lägenhet uthyres i Lomma
Klicka här för mer information
Apartment up for rent in Lomma, press here for more information.

————————–

Hus i Åkarp ca 45 m2 uthyres till Alnarpstudent
Litet hus på 45 m2 i Åkarp som gärna hyrs ut till Alnarps studenter. Det finns 2 sovrum och ett litet allrum samt pentry. Det är möblerat. Rök och djurfri! Passar antingen 2 vänner eller 1 person.

Telefon: 0731-553530
Mail: josefinrosenberg@gmail.com

————————–

Källarlägenhet ca 30 m2 uthyres i gamla Åkarp
En ljus och fin möblerad källarlägenhet med egen toalett, dusch och pentry. Ingången är separat till källarplan. Hyran är 3500 kr och då ingår värme, el, vatten och bredband. Vi har en katt så det kanske inte är så bra om du har katt eller hund men det är såklart fritt fram att klappa vår mysiga katt. nära till tåg och buss.

Lars Mellbrand
Telefon: 0761110384
mattssonlars@hotmail.com


ETT PAR TIPS

Ett ofta förbisett tips är att be om referenser från tidigare hyresgäster, om du planerar att hyra av någon som hyrt ut innan. Man ska alltid se till att skriva kontrakt med sin hyresvärd. Gratis kontraktmall finns att ladda ned från bopoolen.nu.


FÖR UTHYRARE

Har du boende att hyra ut hjälper vi dig gärna att förmedla informationen till våra studenter.

Vi lägger ut informationen på vår hemsida. Som riktlinje vill vi ha information om var du vill hyra ut, hyran, yta, möblerat/omöblerat, tillgång till internet och allmänna utrymmen, kommunikationer samt om husdjur är tillåtet. Vi vill också veta på vilken mejl/telefonnummer du vill bli kontaktad.

Du är varmt välkommen att kontakta oss i alla ärenden som rör uthyrning till studenter på info_ask@stud.slu.se