INFORMATION OM BOENDE

Som antagen till SLU i Alnarp finns det flera olika alternativ till ditt boende. Alnarp ligger på cykelavstånd till Lomma, Åkarp, Hjärup och Burlöv/Arlöv. Det går även bra att cykla från Malmö eller Lund, detta tar lite längre tid men cykellederna är goda även om motvinden är ett ständigt gissel. Om du inte orkar cykla finns det bra kollektivtrafikförbindelser från både Lund och Malmö med Skånetrafiken. Du kan läsa mer om hur du hittar till Alnarp här: Hitta i/till Alnarp

Nedan följer information och länkar till studentbostäder som förmedlas genom SLU, samt tips på andra ställen att leta boenden.


STUDENTBOSTÄDER PÅ CAMPUS

Det finns studentbostäder på campus, du kan läsa om dessa samt fylla i en intresseanmälan här. Anmälan öppnar i regel den 1/8 varje år och ju tidigare man anmäler sig, desto större är chansen att man får ett boende på campus. Karl Vessman är är studentbostadshandläggare i Alnarp och kontaktas på housing@slu.se eller 0761 14 61 84

Bostadsförmedlingen Hyra Bostad har ett brett utbud av hyreslägenheter i Skåne. De listar alla privata hyresvärdar som hyr ut lägenheter i Lomma samt flera andrahandsannonser och ser gärna att fler får kännedom om möjligheten att söka bostad via dem. Detta är en gratis förmedlingssida och ni hittar dem här: www.hyrabostad.se/lomma/.

I närbelägna Lomma finns den så kallande Lommaborgen som ägs av stiftelsen Alnarps Studentbostäder. På Lommaborgen hyrs rum och lägenheter ut till studenter vid SLU Alnarp. Besök www.lommaborgen.se för att läsa mer om boendet och för att ställa dig i kö.

Ytterligare ett korridorsboende för alnarpsstudenter finns i Lomma. Bostäderna hör till företaget Brohuspark AB. För att höra om tillgänglighet kontakta robert@brohuset.com .

 

BOENDE I LUND OCH MALMÖ SAMT ÖVRIGA NÄROMRÅDET

Den allmänna bostadskön i Skåne heter Boplats Syd. För en årlig summa står man i kö och samlar poäng per dag. De flesta fastighetsägare är idag anslutna till Boplats Syd.  Det finns särskilda studentbostäder och ungdomslägenheter som går snabbare att få än övriga lägenheter. Det är ändå rekommenderat att ställa sig i kö så fort som möjligt då det tar tid att få ett boende.

Ett tips för att hitta lägenhet fortare är att kolla in annonser för andrahandslägenheter och inneboende på Blocket.

Fler sidor att söka bostad på;

Bostadsportal.se
Bopoolen.nu
Burlövsbostäder
Hyresbostad.se
Malmö Studenthus
Studentlya.nu

För ännu fler tips på bostadslänkar besök gärna hemsidan för Lunds universitet.

Lycka till med ditt bostadsletande!

Privata hyresvärdar

—————————-

——————————-

Parhus centralt i Lomma, 75 kvm, 2 rum och kök

Nyrenoverat parhus på Järnvägsgatan 16A, intill Lomma Järnvägsstation.

Bostaden passar för ett par eller en ensamboende, med 1 sovrum på ovanvåningen och stort vardagsrum/matplats på nedervåningen. Till huset hör också en liten tomt med uteplats.

Huset hyrs ut möblerat och med full köksutrustning.

Kallhyra: 7 500 kr/månad. Uppvärmning tillkommer.

I månadskostnaden ingår wifi och TV.

Rökning inomhus ej tillåten. Husdjur är tyvärr inte välkomna.

Uthyres 1 september 2020 – 1 juni 2021 (obs, flexibelt!)

Kan även avtala om fortsatt hyresperiod från 1 september 2021.

Cykel till Alnarp: 5-10 min

Buss till Lund C: 20 min

Pågatåg till Malmö C (invigs i december 2020): 7 min

Buss till Malmö C: 30 min (går via Alnarp)

Kontakt: Eva Wrede

Eva.wrede@gmail.com

0702-334424

Maila för mer information och bland annat bild på planlösning.

————————————-

Ett rum uthyres till Alnarpsstudenter i ett mysigt tjej-kollektiv i Åkarp, med 15 minuters cykelavstånd till universitetet och bra kommunikationer till både Malmö och Lund. Kontraktet gäller från 1/10-2020 och framåt. För att anmäla intresse eller ställa frågor, kontakta Erik Skärbäck 070-8415400.

———————————————

Uthyres!

Två rum i källarplan med delat kök och badrum uthyres till skötsamma studenter. Ett rum med dubbelsäng är på 25 kvm och ett rum är på 40 kvm. Rummen är möblerade och superfräscha. 10 min från Alnarpsparken med cykel. 5 min från närbutik och kollektivtrafik. Hyran är 6000 kr per rum och

då ingår värme, vatten, el och internet. Gratis parkering finns utanför. Skriv och berätta lite kort vem du är så bokar vi in en tid för visning. Lilla rummet är ledigt från och med den 1 oktober och stora rummet är ledigt för inflyttning den 1 september.
Skicka din intresseanmälan till piaschmidtlomma@gmail.com

—————————-

Ett rum med kök uthyres till student från
1 oktober år 2019 i Lomma.

Bo i Lomma på gångavstånd till Alnarp, nära till hav och stad. Nära till mataffär och
kollektivtrafik. Lägenheten som ligger på källarplan i en villa är fullt möblerad och med
utrustat kök. Stort eget badrum, egen ingång, tillgång till gemensam trädgård och
tvättstuga.
Hyra 5000kr/mån och då ingår: el, värme och internet. Obs, uthyres till studerande som
är trevlig, lugn och skötsam.
Maila och berätta kort vem du är, vad du gör och hur dina planer för det närmsta året ser ut.
med vänlig hälsning Pia Schmidt
epost: piaschmidtlomma@gmail.com

————————-

Möblerat rum på 11 m2  med eget badrum i en villa i Åkarp
 
OBS! Uthyrt fram till den 1/10-2019. Ledigt därefter.
 
Rummet uthyres till en skötsam och rökfri student.
Rummet ligger på ovanvåningen och här har du också tillgång till ett allrum.
Delat kök och tvättstuga. I hemmet finns två hundar.
I hyran på 3500 kr ingår värme, el, vatten och wi-fi
Promenad/cykelavstånd till SLU i Alnarp
Nära till Pågatågsstation, 5 min. till Lund C och 7 min. till Malmö C.
 
0703576602

————————–

Två rum med kök och badrum ca 50 m2 uthyres i en gård på landet

Gården ligger utkanten av Löddeköpinge. 18km till Alnarp 3 km till center syd och 17 km till lund central. Kommunikation så är bil lämpligt annars finns det buss station på centercyd (3km). Rummen är i källare med fönster i alla rum. Rummen är möblerade, gemensam tvättstuga. Tillgång till trädgård. El, värme, internet,tv möbler ingår, tillgång till bastu. Husdjur kan diskuteras.

Telefon: 0708-161057
Mail: norrehem@glocalnet.net

————————–

Stort rum ca 16 m2 uthyres i Lomma
 
Ett stort ljust rum på lugnt läge i Lomma som hyrs ut till alnarpsstudent. Rummet är ca 16 m2 möblerat med allt som behövs och hyran är 4100:-. Hyresfritt under sommaren. Kök och badrum delas. Finns även en toalett till på nedanvåningen. Tillgång till separat tvättstuga som ingår i hyran likaså värme, vatten och el.
 
Närhet till affärer, gym, simhall, bibliotek, bussar, hav och strand och självklart till Alnarp. Tar ca 3 min med cykel el. så promenerar man, tar buss el. kör bil.
 
Telefon: 0736-896589.
 
————————–
 

ETT PAR TIPS

Ett ofta förbisett tips är att be om referenser från tidigare hyresgäster, om du planerar att hyra av någon som hyrt ut innan. Man ska alltid se till att skriva kontrakt med sin hyresvärd. Gratis kontraktmall finns att ladda ned från bopoolen.nu.


FÖR UTHYRARE

Har du boende att hyra ut hjälper vi dig gärna att förmedla informationen till våra studenter.

Vi lägger ut informationen på vår hemsida. Som riktlinje vill vi ha information om var du vill hyra ut, hyran, yta, möblerat/omöblerat, tillgång till internet och allmänna utrymmen, kommunikationer samt om husdjur är tillåtet. Vi vill också veta på vilken mejl/telefonnummer du vill bli kontaktad.

Du är varmt välkommen att kontakta oss i alla ärenden som rör uthyrning till studenter på info_ask@stud.slu.s