Examensring

Information om examensring

Du som har tagit examen kan beställa en programspecifik examensring via kåren (se bilder nedan). Det hela går till som så att Alnarps Studentkår fungerar som en mellanhand mellan guldsmed och beställare. Kåren tar inte ut några extra kostnader för arbetet, utan detta görs helt och hållet för att hjälpa dig som studerat. Kassören har ansvaret för att ringarna beställs och lämnas ut alternativt skickas till ägaren. Därför är det också till kassören som du vänder dig till vid eventuella frågor samt vid beställning av din examensring.

Beställningsuppgifter:

– Namn och efternamn
– Personnummer
– Adress
– Telefonnummer
– Program
– Ringstorlek (provas ut på expen, öppettider må-to: 12.10-12.40).
– Inskription

Beställning sker genom att du mailar in ovan nämnda uppgifter till kassören i Alnarps Studentkår (kass_ask@stud.slu.se). Det åligger dig att se till så att samtliga av dessa uppgifter finns med samt är korrekta, då dessa kommer att vidarebefordras till guldsmeden.

Det som krävs för att du ska kunna hämta ut ringen är att du kan visa upp ditt examensbevis, giltig legitimation samt en fullföljd betalning. Önskar du att få din ring under examensceremonin bör du kontakta kassören senast en månad innan examensceremonin äger rum.

För kårens säkerhet beställs ringen först när betalning skett, fakturan får du genom kontakt med kassören.

Originalutförandet för examensringarna är i guld, men vid allergi eller andra önskemål så kan de göras i vitguld. Utförande i vitt guld ligger cirka 500 kronor högre än cirkapriserna nedan och är ett alternativ för studerande inom hortonom-, landskapsingenjör-, eller landskapsarkitektprogrammet. Observera att nedan angivna priser är cirkapriser som varierar med det rådande marknadspriset. 

DSC_1003


Hortonomprogrammet

Utförande: Bred eller smal ring i guld eller vitt guld.

Guldring, bred: ca. 6 300- 6 800 kr

Guldring, smal: ca. 5 300-5 800 kr

 

 

DSC_0988
Landskapsarkitektprogrammet

Utförande: Bred eller smal ring i guld eller vitt guld.

Guldring, bred: ca. 6 300- 6 800 kr

Guldring, smal: ca. 5 300-5 800 kr

 

 

DSC_0993


Landskapsingenjörsprogrammet

Utförande: Endast bred ring i guld eller vitt guld.

Guldring, bred: ca. 6 000-6 700 kr

 

 

 

DSC_1014


Trädgårdsingenjörsprogrammet

Utförande: Endast bred ring i guld. Kan alltså ej fås i vitt guld.

Guldring, bred: ca. 6 800-7 500 kr

 

Top