Medlemsförmåner

Att vara medlem i sitt universitets studentkår finns det många anledningar till och torde vara en självklarhet för varje student. Det innefattar både rättigheter, skyldigheter och förmåner. Alnarps Studentkårs viktigaste uppgift är att föra fram studenternas åsikter och genom det arbetet kan du göra din röst hörd för att utbildningarnas innehåll och kvalitet kontinuerligt ska förbättras. Mer om studiebevakningen kan du läsa här. ASK handlar även om att skapa en fin studietid för alla studenter. Tillsammans ordnar vi aktiviteter och festligheter som kommer att vara de utmärkande minnena från våra år vid SLU Alnarp. Längre ned på sidan finns fler, mer konkreta förmåner som du som medlem kan ta del av. Men först några förtydligande,

+ Genom att vara medlem är du en del av den helhet som bildar ASK. Tillsammans är vi starka och har lättare att driva igenom förbättringar på vårt universitet och din utbildning genom studiebevakningen.

+ Genom att betala din medlemsavgift skapar du förutsättningar för en kår med stark ekonomi som på så vis kan ge mer tillbaka till dig och dina medstuderande genom alla utskott.

+ Genom att engagera dig i kårens utskott bidrar du till en social och positiv studietid.

 

Kåraktiv

 Endast medlemmar är valbara och får rösta på storkårmöten. Att ha varit aktiv i din studentkår under studietiden kan vara ett positivt tillägg i ditt CV. Varför inte anta utmaningen och söka någon av de tyngre posterna i styrelsen? 

ASK:s Mecenatkort

Det specialdesignade medlemskortet från Mecenat med ASK-loggan är beviset på ditt kårmedlemskap och ger tillgång till studentrabatter i hela Sverige.

Luncherbjudande på Restaurang Alnarp (Syltan)

Som kårmedlem får du vid uppvisande av ASK:s mecenatkort ”Dagens Alternativ” eller ”Vegetariska alternativet” som take away för endast 49 kr!

Enklare jobbansökan hos SmartStudies

Vill du jobba extra under studietiden är privatlärare inom läxhjälp ett bra tips! Nu har alla medlemmar en enklare väg till jobbet då du får komma direkt på intervju utan att behöva lämna referenser. Nämn bara i din ansökan att du är medlem i Alnarps studentkår.

Cornellstipendiet

 Som medlem kan du söka/nomineras till Cornellstipendiet, då du har möjlighet att spendera ett studieår på Cornell University i USA. 

Boka Kårhuset

Som medlem kan du boka kårens lokaler utan kostnad samt hyra ljudanläggningen för en mindre summa.

Hyra Arons hus i Båstad

Huset som 1975 donerades till kåren av Aron och Paola Westerlund, ligger 400 m från Centercourt i Båstad. Det finns tre sovrum och ytterligare sovmöjligheter. Som medlem kan du hyra huset året och. Läs mer om Arons hus här.

En social studietid

Som medlem har du möjlighet att gå på kårens alla aktiviteter efter skoltid. Om du endast vill deltaga någon enstaka gång så kan du skaffa dig ett gästleg. Det kan till exempel handla om kroki, idrottsföreningens träning, en av pabbarna osv. Gästleg ordnar du i expen i kårhuset. 

Middagar & festligheter

Som medlem har du möjlighet att gå på alla sittningar och eftersläpp som Klubbmästeriet ordnar under året. Kårmedlemsskapet gäller även på Lantmästarkårens evenemang. Du får som medlem rabatt på biljetterna till spexen som Alnarpsspexet sätter samman samt har möjlighet att gå på alla SLUSS-kårers (SLU:s Samlade Studentkårers) pubar i Alnarp (pabbar), Skinnskatteberg, Ultuna och Umeå.

Föreläsningar & kurstillfällen

Som medlem går du gratis på föreläsningar och kurser arrangerade av kåren, så som Dendrologiska utskottets aktiviteter.

Fika & bio

Filmklubben är utskottet för dig som älskar film på stor skärm. Det spelar ingen roll om du är fantast av popcornrullar, smal europeisk arthouse eller kusliga thrillers, här har du hittat hem. Som medlem kan du gå på alla filmvisningar och kan även ta del av Filmklubbens arkiv från tidigare filmkvällar.

Tisdagsfiket är något för alla gottegrisar som vill umgås en stund efter studierna. Som medlem får du alltid gratis kaffe eller te!

Träna med IF

Som medlem i kåren kan du vara med på alla Idrottsföreningens träningstillfällen som bland annat innefattar volleyboll, crossfit, fotboll med flera.

ASK finns med från början till slut

Alnarps studentkår ordnar framför allt två stora event som antagligen kommer att vara med bland dina starkare minnen från studietiden, nämligen insparken – ”Småttingveckan” när du som nybliven student välkomnas till universitetet och invigs i allt det roliga som det ju innebär, och Examensceremonin & Balen, denna högtidliga tillställning som på ett minnesvärt och härligt sätt markerar slutet på ett kapitel i ditt liv och firar början på något nytt. 

Top
Alnarps Studentkår
Right Menu Icon