Boende

 

INFORMATION OM BOENDE

Som antagen till SLU i Alnarp finns det flera olika alternativ till ditt boende. Alnarp ligger på cykelavstånd till Lomma, Åkarp, Hjärup och Burlöv/Arlöv. Det går bra att cykla från Malmö eller Lund, detta tar lite längre tid men cykellederna är goda även om motvinden är ett ständigt gissel. Om du inte orkar cykla finns det bra kollektivtrafikförbindelser från både Lund och Malmö med Skånetrafiken. Här följer information och länkar till studentbostäder som förmedlas genom SLU, samt tips på andra ställen att leta boenden.

STUDENTBOSTÄDER PÅ CAMPUS

Det finns studentbostäder på campus, du kan läsa om dessa samt fylla i en intresseanmälan här. Christina Johansson är studentbostadshandläggare i Alnarp och kontaktas på housing@slu.se eller 040-415063.

STUDENTBOSTÄDER I LOMMA

Bostadsförmedlingen Hyra Bostad har ett brett utbud av hyreslägenheter i Skåne. De listar alla privata hyresvärdar som hyr ut lägenheter i Lomma samt flera andrahandsannonser och ser gärna att fler får kännedom om möjligheten att söka bostad via dem. Detta är en gratis förmedlingssida och ni hittar dem här: www.hyrabostad.se/lomma/.

I närbelägna Lomma finns den så kallande Lommaborgen som ägs av stiftelsen Alnarps Studentbostäder. På Lommaborgen hyrs rum och lägenheter ut till studenter vid SLU Alnarp. Besök www.lommaborgen.se för att läsa mer om boendet och för att ställa dig i kö.

Ytterligare ett korridorsboende för alnarpsstudenter finns i Lomma. Bostäderna hör till företaget Brohuspark AB. För att höra om tillgänglighet kontakta robert@brohuset.com .

BOENDE I LUND OCH MALMÖ SAMT ÖVRIGA NÄROMRÅDET

Den allmänna bostadskön i Skåne heter Boplats Syd. För en årlig summa står man i kö och samlar poäng per dag. De flesta fastighetsägare är idag anslutna till Boplats Syd.  Det finns särskilda studentbostäder och ungdomslägenheter som går snabbare att få än övriga lägenheter. Det är ändå rekommenderat att ställa sig i kö så fort som möjligt då det tar tid att få ett boende.

Ett tips för att hitta lägenhet fortare är att kolla in annonser för andra-handslägenheter och inneboende på Blocket.

Fler sidor att söka bostad på;
Bopoolen.nu
Burlövsbostäder
Malmö Studenthus
Studentlya.nu

För ännu fler tips på bostadslänkar besök gärna Lunds universitet.

För frågor om boende, skriv till;
info_ask@stud.slu.se

Lycka till med ditt bostadsletande!

 


PRIVATA UTHYRARE MEDDELAR!

Boende i Åkarp.

Möblerat rum 12 m2 för 3500 kr/ månad, . Deposition en månadshyra Trädgård med uteplats och gemensamt kök. Buss 130, 5 minuter till hållplats och pågatåg 15 minuter till hållplats. Ej rökning eller husdjur. Inflyttning tidigast 5 september.
Katarina Abdallah
katarina.albinsdotter@yahoo.se
tel 040465505 ell. 0761606175

 


 

Fyra stora fräscha rum uthyres i studentvåning i stor villa i Åkarp. Huset är ett tvåvåningshus på 360 m2, byggår 1909. Jag bor med mina två tonårsbarn på första våningen och den renoverade lägenheten på andra våningen hyr jag ut till studenter. Huset ligger på cykelavstånd från Alnarp och mindre än tio minuter till fots från Åkarps station, där tåg går direkt till Malmö och Lund två gånger i timmen. Lägenheten på ovanvåningen ett stort, möblerat kombinerat kök/vardagsrum och ett badrum med duschkabin som ni fyra studenter delar. Ni har egen ingång till ovanvåningen och ni har även tillgång till en del av trädgården och ni delar på en tvättmaskin i källaren. Alla studentrummen är 18-20 m2 och inredda med skrivbord, säng och garderob. Hyran per rum är 3750 kr/månad. Jag vill ha en månadshyra i deposition. Tillträde från 1/9-17, uthyres tillsvidare men med uppehåll under två och en halv månad på sommaren 15/6-30/8.

Vid intresse, hör av dig så kan vi komma överens om en visning.
Sara Linders
sara.akehus@gmail.com
0706095736

 


 

Tre sovrum möblerad internet och värme finns.
– Fullt möblerad att hyra nu.
– Nära till shopping och ligger i Business District-området.
– Single studerande hyresgäst krävs.
– Kort eller lång sikt hyra är också perfekt.
– Ingen rökning
– Rumsstorlek : 24,3 m2
Hyllevägen
Intresserade studenter kontakta Mr Eddie på rogiuseddie@yahoo.com för mer information.

 


 

Boende i Lomma.

Har ett stort och ljust rum på 15 m2 ledigt för uthyrning med gång och cykelavstånd till Alnarp. Rummet är möblerat med säng, stort skrivbord, stol, soffa, soffbord,byrå och bokhylla. Tillgång till kök och badrum. Extra toalett finns på nedanvåning. Separat tvättstuga. Värme, vatten och el ingår i hyran. Ledigt från terminsstart i aug. och hyran är 4.100:- Har tidigare hyrt ut till Alnarpsstudent/Lundastudent och det har fungerat bra. Ej rökare el. husdjur.

boende lomma

Om du är intresserad av att hyra så hör av dig till:
Mail: gitarr09@gmail.com
Tfn: 0709-576495

 


 

Hyr ditt eget gårdshus i sköna Habo Ljung just norr om Lomma.

Nu är vårt gårdshus ledigt för uthyrning igen. Ett välplanerat hus på 22 kvm byggt 2008 med kök, toalett/dusch och egen uteplats. Du delar tvättstuga med oss i stora huset och når dit genom access via egen ingång. Du har tillgång till parkeringsplats om du har bil, kan ställa din cykel under tak och har del i förråd.
ga%cc%88sthus-iii-liten
ga%cc%88sthus-iv-liten
Här bor du naturskönt 3km norr om Lomma med 6km enkel cykling till Alnarp på cykelvägar. Huset ligger ett stenkast från havet och fina promenadstråk i grönområde för träning finns intill. Cyklar du 10km på småvägar österut är du på centralen i Lund och du når Malmö central 16km bort via direktbuss som går på kustvägen just utanför.
Vi har referenser från tidigare Alnarpsstudenter om du önskar, både de som bott ensamma och par.
El, värme och trådlöst bredband ingår i hyran på 4 500kr/månad.
Finns nu tillgängligt med omedelbart tillträde om du önskar annars uthyres från 1:a januari 2017.
För mer information och bilder ring 0703-996693 eller maila a.tegenrot@halsomedicinsktcenter.se
Vänligen

Anders

 


Boende i Lomma

Jag heter Inge Persson och har två rum att hyra ut.
Jag kan nås på telefon 0705 649 669 men föredrar email b_inge_persson@hotmail.com

Två möblerade rum uthyres i villa i Lomma.
Sovrum mot trädgård ca 10 m2. Sovrum mot gatan ca 9 m2.
Köket är ca 18 m2. Huset är 85 m2.
Tomten är 800 m2. 50 m2 av tomten är tillgängligt för den odlingsintresserade.
Ca 2,5 km från SLU. Ca 300 m till buss 132, 133 till Malmö.
Ca 800 m till buss 139 till Lund. Ca 1000 m till stranden.
Del i kök ingår. Dock ej del i vardagsrum.
Badrum med dusch. Separat toalett.
Tvättmaskin finns i badrummet och kan utnyttjas.
Stor möblerad uteplats kan utnyttjas.
El (inklusive uppvärmning), Internet (fiberanslutning) och vatten ingår.
Rökning eller husdjur accepteras ej.
Andrahandsupplåtelse av rummen till annan person tillåts ej.
Endast en person per rum.
Hyran är 3200 kr/mån och rum.
Jag bor i huset (vardagsrummet) under sommarhalvåret.

email: b_inge_persson@hotmail.com

Vänlige Inge


Hej,

Jag har ett nyrenoverat hus strax norr om Nova Lund. Kanske någon ordningsam student/er som är intresserad/e? Gärna med hästintresse / hästvana då jag vid behov kan behöva hjälp med in- och utsläpp. Skulle någon vara intresserad kan jag alltid svara på ytterligare frågor per telefon. Jag pratar flytande tyska och engelska samt danska och norska, så även någon/några utbytesstudenter kunde vara aktuellt. Nu eller i samband med höstterminsstarten.

Med vänlig hälsning,

Jan-Erik Westerberg, Mobil: 0709501139 (skicka sms om jag inte svarar inom några signaler)


Lägenhet  om ca 20 kvm i större villa 1 km fr Alnarp i Åkarp. Rum, kök toa m dusch. Fullt utrustad o möblerad. TV o Wifi. Hyra 3500:- 2 vån men egen ingång utifrån. Ledig 1 sept.

Ring Eva: 0706 638383

 

ETT PAR TIPS

Ett ofta förbisett tips är att be om referenser från tidigare hyresgäster, om du planerar att hyra av någon som hyrt ut innan. Man ska alltid se till att skriva kontrakt med sin hyresvärd. Gratis kontraktmall finns att ladda ned från bopoolen.nu.

 


FÖR UTHYRARE

Har du boende att hyra ut hjälper vi dig gärna att förmedla informationen till våra studenter.

Vi lägger ut informationen på vår hemsida. Som riktlinje vill vi ha information om var du vill hyra ut, hyran, yta, möblerat/omöblerat, tillgång till internet och allmänna utrymmen, kommunikationer samt om husdjur är tillåtet. Vi vill också veta på vilken mail/telefonnummer du vill bli kontaktad.

Du är varmt välkommen att kontakta oss i alla ärenden som rör uthyrning till studenter på info_ask@stud.slu.se

Top