Boende

 

INFORMATION OM BOENDE

Som antagen till SLU i Alnarp finns det flera olika alternativ till ditt boende. Alnarp ligger på cykelavstånd till Lomma, Åkarp, Hjärup och Burlöv/Arlöv. Det går bra att cykla från Malmö eller Lund, detta tar lite längre tid men cykellederna är goda även om motvinden är ett ständigt gissel. Om du inte orkar cykla finns det bra kollektivtrafikförbindelser från både Lund och Malmö med Skånetrafiken. Här följer information och länkar till studentbostäder som förmedlas genom SLU, samt tips på andra ställen att leta boenden.

STUDENTBOSTÄDER PÅ CAMPUS

Det finns studentbostäder på campus, du kan läsa om dessa samt fylla i en intresseanmälan här. Christina Johansson är studentbostadshandläggare i Alnarp och kontaktas på housing@slu.se eller 040-415063.

STUDENTBOSTÄDER I LOMMA

Bostadsförmedlingen Hyra Bostad har ett brett utbud av hyreslägenheter i Skåne. De listar alla privata hyresvärdar som hyr ut lägenheter i Lomma samt flera andrahandsannonser och ser gärna att fler får kännedom om möjligheten att söka bostad via dem. Detta är en gratis förmedlingssida och ni hittar dem här: www.hyrabostad.se/lomma/.

I närbelägna Lomma finns den så kallande Lommaborgen som ägs av stiftelsen Alnarps Studentbostäder. På Lommaborgen hyrs rum och lägenheter ut till studenter vid SLU Alnarp. Besök www.lommaborgen.se för att läsa mer om boendet och för att ställa dig i kö.

Ytterligare ett korridorsboende för alnarpsstudenter finns i Lomma. Bostäderna hör till företaget Brohuspark AB. För att höra om tillgänglighet kontakta robert@brohuset.com .

BOENDE I LUND OCH MALMÖ SAMT ÖVRIGA NÄROMRÅDET

Den allmänna bostadskön i Skåne heter Boplats Syd. För en årlig summa står man i kö och samlar poäng per dag. De flesta fastighetsägare är idag anslutna till Boplats Syd.  Det finns särskilda studentbostäder och ungdomslägenheter som går snabbare att få än övriga lägenheter. Det är ändå rekommenderat att ställa sig i kö så fort som möjligt då det tar tid att få ett boende.

Ett tips för att hitta lägenhet fortare är att kolla in annonser för andra-handslägenheter och inneboende på Blocket.

Fler sidor att söka bostad på;
Bopoolen.nu
Burlövsbostäder
Malmö Studenthus
Studentlya.nu

För ännu fler tips på bostadslänkar besök gärna Lunds universitet.

För frågor om boende, skriv till;
info_ask@stud.slu.se

Lycka till med ditt bostadsletande!

 


PRIVATA UTHYRARE MEDDELAR!

 

 


 


 


 

 


 

  

ETT PAR TIPS

Ett ofta förbisett tips är att be om referenser från tidigare hyresgäster, om du planerar att hyra av någon som hyrt ut innan. Man ska alltid se till att skriva kontrakt med sin hyresvärd. Gratis kontraktmall finns att ladda ned från bopoolen.nu.

 


FÖR UTHYRARE

Har du boende att hyra ut hjälper vi dig gärna att förmedla informationen till våra studenter.

Vi lägger ut informationen på vår hemsida. Som riktlinje vill vi ha information om var du vill hyra ut, hyran, yta, möblerat/omöblerat, tillgång till internet och allmänna utrymmen, kommunikationer samt om husdjur är tillåtet. Vi vill också veta på vilken mail/telefonnummer du vill bli kontaktad.

Du är varmt välkommen att kontakta oss i alla ärenden som rör uthyrning till studenter på info_ask@stud.slu.se

Top